Εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου

στις .

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου».

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Σοφία Βέμπο, η τραγουδίστρια της...

Εκδήλωση για τη νέα ελαιοκομική περίοδο στην Καλαμάτα

στις .

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η νέα ελαιοκομική περίοδος 2018/19», οργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας και η Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, με ώρα έναρξης 18.00, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εισηγήσεις μελών των 4Ε:
-Χαιρετισμός της Αικατερίνης...

Οι «Μουσικές του Κόσμου» αγκαλιάζουν την ανθρώπινη φωνή

στις .

Ένας κύκλος εκδηλώσεων, που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Τέρψις», επιστρέφει δυναμικά και φέτος.

Οι «Μουσικές του Κόσμου» ξεκινούν στις προσεχείς ημέρες με μια σειρά από συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια αφιερωμένες στην ανθρώπινη φωνή.
Η ανθρώπινη φωνή από...

Βραδιά με Καλαματιανή ψαρόσουπα, μουσική και χορό την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

στις .

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ο Δήμος Καλαμάτας και ο ναυταθλητικός σύλλογος «Αίολος» διοργανώνουν από κοινού Καλαματιανό γλέντι στο πάρκο του «Πανελληνίου», ένα χώρο που διαμορφώθηκε με χορηγία της Μαίρης και του Γιώργου Μαντζή. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.30 και θα περιλάβει χορό, νησιώτικες και άλλες μελωδίες, καθώς και...

Μια «Περιήγηση στην Τέχνη» που συνδυάζει πολλές μορφές της

στις .

Στη Δηµοτική Πινακοθήκη Καλαµάτας «Α. Τάσσος», θα πραγματοποιηθεί μια δια-καλλιτεχνική διοργάνωση µε τίτλο «Περιήγηση στην Τέχνη, η Μουσικο-Χορευτική Ζωή των Εικαστικών». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καθηγητών και σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας συναντούν τη χορευτική αναζήτηση της Δηµοτικής Σχολής Χορού και τα µουσικά δρώµενα...

Αναβάλλεται η πολιτιστική εκδήλωση στο θεατράκι του νέου Δημαρχείου

στις .

Η εκδήλωση με τίτλο «Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι στη Δυτική Συνοικία», που επρόκειτο να γίνει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20.00, στο θεατράκι που βρίσκεται στο προαύλιο του νέου Δημαρχείου, αναβάλλεται λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

 

...

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού

στις .

Για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού, από τις Δημοτικές Σχολές Χορού, Μουσικής και Εικαστικών. Η Σχολή Χορού θα είναι στο επίκεντρο.

 

...

«Βέμπο» στις 28 Οκτωβρίου 2018

στις .

Ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει μεγάλη μουσική εκδήλωση με τραγούδια της Σοφίας Βέμπο για το 1940. Η εκδήλωση προγραμματίζεται να διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού, στις 28 Οκτωβρίου 2018, με συμβολικό αντίτιμο εισόδου.

 

...

Αγορά τοπικών προϊόντων Ταϋγέτου στο Λαδά στις 7 Οκτωβρίου 2018

στις .

Αγορά αγροτικών προϊόντων από τον Ταΰγετο θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Λαδά, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10.00 το πρωί. Στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Λαδά, όπου θα διοργανωθεί η αγορά, θα στηθεί επίσης παραδοσιακό γλέντι από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Λαδαίων, με...

Συναυλία για τη γενοκτονία των Μικρασιατών από τους Τούρκους και την προσφυγιά

στις .

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας διοργανώνει αφιέρωμα – συναυλία με θέμα «Στου χωρισμού τη στράτα...», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποδοθεί φόρος τιμής στους χιλιάδες...

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr