Ο δυτικός ποδηλατόδρομος στη μαρίνα

στις .

Ο δυτικός ποδηλατόδρομος έφθασε στο Yachting Club και στη μαρίνα. Στην περιοχή του Yachting Club, όπου θα γίνουν εκτεταμένες φυτεύσεις πεύκης, θα δημιουργηθεί και πίστα για δεξιοτέχνες ποδηλάτες.

Διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

στις .

«Δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου 'Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με σύμπραξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)΄». Αυτό αναφέρεται στην Πράξη 69 / 2018 του Ε΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού...

Πιστώσεις στο Δήμο

στις .

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, διατέθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας οι εξής πιστώσεις:

α) 399.000 ευρώ για επισκευές σχολικών μονάδων

β) 250.000 ευρώ για αγορά μηχανημάτων.

Οι παραπάνω πιστώσεις θα αξιοποηθούν άμεσα από το Δήμο.

...

Δημιουργική συνάντηση με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου

στις .

Δημιουργική συνάντηση μιας ώρας είχε ο Δήμαρχος, σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2018, με τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το σύνολο των θεμάτων επιχειρηματικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος που απασχολούν το Δήμο, το Νομό και τους φορείς. Επικεντρώθηκε δε στην καλύτερη δυνατή υποδοχή του...

Χιλιάδες μαθητές στην Καλαμάτα

στις .

Αρχίζουν οι σχολικές εκδρομές στην Καλαμάτα και το πρώτο σχολείο θα έλθει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλάς».

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται στην Καλαμάτα χιλιάδες μαθητές σχολείων, απ' όλη την Ελλάδα, εκτιμάται δε ότι θα είναι περισσότεροι από πέρυσι.
Υπενθυμίζεται ότι από το Δήμο Καλαμάτας έχει γίνει...

Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων στο Δημαρχείο

στις .

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής επισκέφθηκε το ιστορικό Δημαρχείο, το βράδυ της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2018 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Τη συζήτηση απασχόλησαν οι εκτιμήσεις για την προσεχή τουριστική περίοδο και η συνεργασία μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Ένωσης Ξενοδόχων για τη λειτουργία του κεντρικού τουριστικού γραφείου...

Στο Δήμο Καλαμάτας 3.000 δενδρύλλια πεύκης

στις .

Με απόφαση του Δασάρχη Πατρών, ικανοποιείται αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, στον οποίο θα δοθούν δωρεάν 3.000 δενδρύλλια χαλεπίου πεύκης και κουκουναριάς από το δασικό φυτώριο Λάππα Αχαΐας. Τα νεαρά δένδρα θα παραδοθούν σταδιακά, ώστε να γίνονται φυτεύσεις, από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

Τα δενδρύλλια θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία,...

Ξεκίνησαν οι αξιολογήσεις παιδιών στο ΚΔΑΠ/ΜΕΑ

στις .

Το επιστημονικό προσωπικό (κοινωνική λειτουργός, λογοθεραπευτής, ψυχολόγος, φυσικοθεραπευτές), με τη βοήθεια των κοινωνικών φροντιστών, ξεκίνησε τις αξιολογήσεις ανηλίκων και ενηλίκων με αναπηρία, που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ/ΜΕΑ του Δήμου Καλαμάτας. Σκοπός είναι να επισημανθούν οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ωφελουμένων, για τη διαμόρφωση του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι...

Social media

Διαύγεια

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134 (Πρώην Νοσοκομείο Καλαμάτας)

Τηλ: (+30) 27213 60700

Fax: (+30) 27213 60760

polites@kalamata.gr